Woon en zorgcentrum DE FOYER

A A A

Nieuws & events

evenement

Zora in National Geographic

Wie meer wil weten over de kleine zorgrobot Zora die meewerkt op afdeling De Vlier in WZC Weverbos, kan er vanaf deze maand over lezen in de Duitse National Geographic. Download hier het artikel.

04 - 09 - 2017

evenement

Weverbos stelt Gentse feesten centraal voor activiteiten

Met de Gentse Feesten en de Ronde van Frankrijk voor de deur maakt ook WZC Weverbos zich klaar om zich in de festivalsfeer te wentelen. Bekijk hier de kalender.

06 - 07 - 2017

National Geographic toont interesse in Zora

Artificiële intelligentie is een markt die steeds groter en belangrijker wordt. Met die gedachtenstelling kwamen 2 journalisten en een fotograaf naar WZC Weverbos. Daar maakten zij kennis met Zora in de ouderenzorg.

14 - 06 - 2017

evenement

Activiteiten De Vlier voor juni 2017

In juni staan er weer heel wat nieuwe activiteiten op de kalender van De Vlier en De Braem. Geniet van de verschillende sneukelmomenten doorheen de maand (De Vlier) of doe mee aan de dansnamiddag (De Vlier & De Braem) of waarom niet eens de duofiets huren voor een namiddagje fietsen met familie?

30 - 05 - 2017

Event

Bloemen planten op De Braem

Met de lente en warme temperaturen in de lucht kan je niet binnen blijven zitten. Ook de bewoners van De Braem niet. Bloemenperkjes werden opnieuw ingericht en de duofiets werd bovengehaald. Geniet hier van de foto's!

24 - 05 - 2017

evenement

Week van de Valpreventie 2017

Eén op de drie ouderen in Vlaanderen valt minstens één keer per jaar. Gelukkig kan je je er tegen wapenen door in beweging te blijven. Onze wzc's werken mee om valincidenten tegen te gaan.

28 - 04 - 2017

evenement

Simonne wordt 100 jaar!

Afgelopen zondag was wel een heel speciale dag voor Simonne. Met een optreden van haar dochter, Viviane Steyaert, en muzikant Jan Parent, vierde zij samen met De Vlier haar 100ste verjaardag.

30 - 03 - 2017

Nieuws

Iedereen Beroemd - De Week van Jomewo (video)

Jomewo kwam in de week van 8 maart uitgebreid in Iedereen Beroemd op Één. Met een vijfdelige reportage schetsten ze hoe het leven van enkele personen met jongdmeentie eruit zag. Herbekijk de afleveringen hier. (+ VIDEO)

23 - 03 - 2017

evenement

Activiteiten April in Weverbos

In april staan er weer heel wat nieuwe activiteiten op de kalender in Weverbos. Ontdek samen mt De Vlier de nieuwe Gentse bibliotheek The Krook en Kook samen met De Braem appelbeignets. Geniet zeker mee van het paasontbijt. Bekijk hier alle activiteiten.

21 - 03 - 2017

Vorming Reanimatie door 80 medewerkers bijgewoond

Op 7 en 14 maart hebben 80 medewerkers van WZC De Foyer de tweejaarlijkse vorming reanimatie en verplaatsingstechnieken gevolgd.

20 - 03 - 2017

evenement

Doe mee met de grote eierenzoektocht

Binnenkort is het Pasen en komt de paashaas eitjes verstoppen in en rond WZC Weverbos. Wees er zeker met de kinderen bij.

14 - 03 - 2017

evenement

Activiteiten De Braem februari 2017

Februari was een korte maar boeiende maand voor de bewoners van De Braem, Weverbos: de dansnamiddag, het maandelijkse verjaardagsfeest, Valentijn en de daarbij horende creanamiddag, soep maken en het uittesten van de duofiets. Bekijk hier alvast enkele foto's.

06 - 03 - 2017

evenement

Jomewo op 6 maart in Iedereen Beroemd

Mis het niet, onze afdeling Jomewo voor personen met jongdementie of het syndroom van korsakov, staat vanaf 6 maart 5 dagen lang in de belangstelling in Iedereen Beroemd om 19.42u op ÉÉN.

27 - 02 - 2017

evenement

Schrijf u in voor de activiteiten van maart

De frietkotnamiddag, de verjaardag van een 100-jarige, een uitstap naar het Huis van Alijn of het MIAT, ... onze bewoners hebben een maand vol activiteiten gepland staan. Bekijk hier het overzicht en schrijf u nu in.

27 - 02 - 2017

evenement

Iedereen Beroemd: De Week van ... Jomewo

Jomewo krijgt een eigen voorstelling op Iedereen Beroemd. Kris en Philippe maken samen De Week Van, een rubriek die elke week een inkijk geeft in een dagdagelijkse, veelal onbekende leefwereld. Jomewo, de afdeling binnen WZC De Zilvermolen voor personen met jongdementie, trok eveneens hun aandacht.

16 - 02 - 2017